Roquetes celebra els 25 anys de l'Hort de la Música, el Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dijous, 23 Agost 2018

25 anys de Tradicionarius a Roquetes Sisco Olle regidor de Cultura YTL'Ajuntament de Roquetes conjuntament amb l'empresa Tubal Espectacles, han preparat per a aquest dissabte 25 d’agost, una edició de luxe per celebrar el 25è aniversari del Tradicionàrius de les Terres de l'Ebre, l'Hort de la Música de Roquetes. El regidor de Cultura, Sisco Ollé, destaca "la celebració ininterrompuda del Tradicionàrius tots els mesos d'agost al llarg d'aquests 25 anys, una trobada de música tradicional en l'àmbit dels països catalans, on han passat els millors músics de música popular i tradicional de Catalunya, País Valencià, les Illes i Catalunya Nord". Ollé també ressalta que "serà un festival potent que vol retornar als orígens del festival pel que fa a la qualitat musical i de músics que actuaran". Fes clic per veure el vídeo i el cartell.

A partir de les 9 de la nit a l’Hort de Cruells de Roquetes començarà a sonar la música amb l’actuació de Joseret i Rondalla i els Grallers de Roquetes, que donaran pas a la primera part del festival amb tres concerts, el de Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries conjuntament amb la banda de música de la Lira de Roquetes, que servirà per celebrar també la coincidència dels 25 anys que també compleixen "Els Quicos", un concert en banda que hi han titulat "25 anys amb Roquetes". De manera especial actuaran també conjuntament dos dels referents de la música folk en català, els valencians Miquel Gil i Pep Gimeno 'Botifarra' amb el concert anomenat, amb doble intenció, "Nus".
El tercer concert el faran l'acordionista basc Kepa Junkera, un dels més destacats intèrprets de l'acordió diatònic en l'àmbit internacional, acompanyat del grup de dones basques, Sorginak, que canten, ballen i toquen percussions.
En acabar els tres concerts el Tradicionàrius canviarà d'escenari i es traslladarà baix als arbres al parc de l'Hort de Cruells, on es farà el fi de festa amb el grup de rumba catalana, La Banda del Riu, amb motiu de què aquest any s'ha fet una proposta a la UNESCO perquè es declari la rumba catalana Patrimoni de la Humanitat. La nit acabarà amb l'actuació del DJ Mussol, el periodista i crític musical Ferran Riera, inventor del Dj Folk.
L'entrada al Tradicionàrius és gratuïta i hi haurà servei d'entrepans i begudes.
A part del Tradicionàrius que començarà a les 9 de la nit, també a l’Hort de Cruells a les 5 de la tarda es farà un any més la Trobada de Puntaires de Roquetes i la inauguració de la Fireta de productes tradicionals. Abans del Tradicionàrius, a les 20.30 h al Casal Hot de Cruells s’inaugurarà l’exposició “25 anys de cartells del Tradicionàrius”.