seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Exportar ICS

XIII Jornades d'etnologia de les Terres de l'Ebre

Esdeveniment

Títol:
XIII Jornades d'etnologia de les Terres de l'Ebre
Quan:
Dissabte, 24 Octubre 2015, 09:30 h - 18:45 h
On:
Roquetes, Tarragona
Categoria:
Cultura

Descripció

XIII Jornades d'etnologia de les Terres de l'Ebre " El Teatre Popular"Portada jornades etnologia

Es tracta de la Jornada monogràfica anual que els organitzadors dediquen a un dels molts aspectes que giren entorn del Patrimoni Etnològic de les Terres de l’Ebre. En aquesta edició el tema és el Teatre popular, un àmbit que a les Terres de l’Ebre té, encara avui, una gran vitalitat. Algunes de les seues peces tenen arrels molt antigues: pastorets, passions, processons, balls parlats, balls de diables, vides i miracles dels sants, etc. i altres són de molt recent creació, tot i que s’ajusten bé a la tradició, perquè reconstrueixen les formes de vida populars més tradicionals i perquè tenen també una clara voluntat lúdica i pedagògica. 

La conferència marc i les cinc comunicacions del programa en conformen una bona mostra. Unes són de caràcter profà i altres religiós, n’hi ha d’autor conegut i altres són anònimes. Entre les activitats complementàries podem destacar la representació d’un obra de teatre popular, escrita el 1898, amb caràcter costumista local.

Dia: 24/10/2015

Horari: 9h 30’ a 18h 45’

Lloc: Biblioteca Municipal de Roquetes

Població: Roquetes

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

Si vols quedar-te a dinar té un cost de 16€.

Formulari d'inscripcions

Organitzat pel Museu de les Terres de l'Ebre, el Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roquetes.


Lloc

Lloc:
Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà
Carrer:
Urb. Torre d'en Gil - Centre Cívic
CP:
43520
Ciutat:
Roquetes
Estat/Província:
Tarragona
Pais:
Spain