seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Comunicació

Jordi BaucellsL'equip de Govern d'Ajuntament tenim clar que la comunicació ha de ser l'eina bàsica entre el treball de l'equip de govern i la ciutadania. Per això hem de treballar per disposar d'uns mitjans de comunicació que garanteixin la pluralitat, la participació ciutadana, la màxima transparència i la independència d'interessos partidistes o econòmics.

És per això que en la primera etapa del nostre mandat (2007-­2011) varem crear l'organisme autònom Roquetes Comunicació, que integraven com a eines Antena Caro, la revista Roquetes i la web municipal amb l'objectiu d'assegurar el dret a la informació lliure i independent dels mitjans de comunicació, dotar de major transparència als mitjans i fer-ne la màxima difusió possible. La feina feta va servir per modernitzar l'estructura de la comunicació local incorporant tots els elements multimèdia, les noves tecnologies i les xarxes socials conscients que l'activitat associativa i cultural del municipi necessitava fer-ne la màxima difusió possible. En aquest sentit, a més de l'activitat habitual de la ràdio municipal, es van incorporar la cobertura per mig d'àudio i vídeo i la publicació a les xarxes socials que ens permetia fer la màxima difusió de tota l'activitat cultural, esportiva i política de Roquetes.

Un cop consolidada l'estructura de Roquetes Comunicació, i ja durant la segona legislatura (2011-2015), vam continuar la tasca d'informació a la ciutadania un pas més enllà per mig del recull de Roquetes Comunicació. Aquest recull en format paper, que trimestralment s'envia als habitatges de la ciutat, ofereix a la ciutadania tots els recursos multimèdia disponibles de les diferents informacions del municipi i permet que tots els ciutadans i ciutadanes, independentment del seu ús en les noves tecnologies, puguin accedir a la informació de l'activitat del municipi.

A més, vam dotar de més informació a la web municipal per tal d'oferir la màxima informació de qualitat, independent i transparent. Fruit de la feina feta vam ser distingits com un dels tres únics municipis de les Terres de l'Ebre amb una menció del segell Infoparticipa, atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, que valora les bones pràctiques, la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

Durant la present legislatura ens plantegem el repte de continuar oferint la mateixa qualitat dels serveis actuals i, si s'escau, millorar-los. Hem arribat durant aquests darrers 8 anys a una cobertura d'informació i la distribució de la mateixa molt elevats però ens caldrà mantenir el mateix nivell de qualitat que fins ara i incorporar, si es pot, qualsevol altre element que millore la informació a la ciutadania.

Salutacions,

Jordi Baucells Lluís
Regidor de l'Àrea de Societat del Coneixement,
Participació Ciutadana i Comunicació