seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Presentació

Categoria principal o arrel: Turisme Categoria: Turisme Publicat el Divendres, 17 Setembre 2010

 

Joan SalvatellaDe tots és sabut que l'economia dels Ajuntaments no passa pels seus millors moments i a Roquetes no en som una excepció. Per sort, la feina que s'ha anat fent amb els darreres anys ha contribuït al fet que l'endeutament d'aquest s'anés reduint considerablement i sembla que a poc a poc ens n'anem sortint.

Els experts en economia asseguren que el turisme és un dels sectors que ens ajudarà a reactiva l'economia més ràpidament. És per això que aquesta legislatura m'he marcat un objectiu molt clar. Convertir Roquetes en una destinació turística esportiva. Sóc conscient que m'he marcat un llistó molt alt, però sóc del parer que si no tenim grans aspiracions, difícilment assolirem els nostres reptes.

Algú es pot preguntar: perquè una destinació turística esportiva i no d'un altre tipus?

Roquetes som una de les primeres poblacions on comença la Via Verda i no hem d'oblidar també que som la porta d'entrada al Parc Natural dels Ports des del Baix Ebre. Aquests dos actius tan importants són el detonant que hem fan apostar per aquest sector.

Durant tot l'any al voltant d'aquests actius s'hi generen centenars d'activitats esportives no programades com per exemple: ciclisme, BTT, senderisme, espeleologia, o el running entre molts d'altres; I d'altres activitats programades com: el KM Vertical, l'Ultra Trail Estels del Sud, la Trobada de BTT, la Cursa del Llop, o la Marató de les Vies Verdes.

Aquestes activitats programades i no programades generen un gran flux de visitants que venen a Roquetes per practicar el seu esport preferit. Així estareu en mi si dic que el més difícil ja està fet. Ara només hem d'aconseguir que aquestes persones vulguin tornar per fer-hi altres activitats i ens ajudin a dinamitzar els comerços de la nostra ciutat.

-I tot això com ho aconseguirem?

En aquest sentit la promoció és molt important, per això des de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Roquetes conjuntament amb entitats relacionades amb l'esport i el turisme de la nostra ciutat estem treballant en la confecció d'un portal web on podrem trobar tota la informació necessària per al visitant que no ens coneix.

Una altra acció molt important és la correcta senyalització de les diferents rutes que transcorren pel municipi. Amb panells on s'informi de la dificultat, la distància o la durada de la ruta en qüestió.

Finalment també haurem de promocionar-nos a l'exterior, fent campanyes de publicitat en mitjans nacionals i sobretot fent una bona difusió per les diferents xarxes socials existents.

Aquestes són els primers passos en les que estem treballant, però un cop els assolim en vindran d'altres. Com he dit al començament, hem d'anar pas a pas. Per acabar m'agradaria fer una crida a futurs emprenedors perquè instal·lin el seu negoci a Roquetes. Crec que amb la implicació de tots els sectors, públics i privats, aconseguirem l'objectiu marcat.

 

Joan Salvatella

Regidor Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Roquetes