seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

El conseller Rull es compromet a donar continuïtat i empenta a l'Observatori de l'Ebre.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimarts, 20 Setembre 2016

Visita del Conseller Rull a l'Observatori de l'EbreEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat aquest dimecres 14 de setembre de 2016 l'Observatori de l'Ebre, acompanyat del rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell; del president de la fundació de l'Observatori i alcalde de Roquetes (Baix Ebre), Francesc Gas, i del director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Miranda. (Fes clic per veure el vídeo i fotos).

Rull l'ha qualificat l'Observatori de "font d'excel·lència" i "motor de recerca a l'Ebre" i ha expressat "el compromís del Govern per donar continuïtat i empenta a l'Observatori" reforçant la col·laboració que manté amb dos ens dependents del Departament, com són l'ICGC i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). En referència al suport a l'Observatori de l'Ebre, el conseller Rull ha especificat que vindrà en forma de recursos, a través de la subvenció que transfereix el Departament de Territori a l'Observatori, i també "intensificant la col·laboració amb el Servei Meteorològic de Catalunya i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya". Rull s'ha compromès a parlar amb el Departament de Coneixement, per mirar de trobar l'encaix per poder impulsar aquest avanç al centre de Roquetes que té com a principal inconvenient la falta de recursos.

 

El Patronat de l'Observatori està format per la Universitat Ramon Llull, el Consell Superior d'Investigacions Científiques, l'Agència Estatal de Meteorologia, la Companyia de Jesús, els ajuntaments de Roquetes i Tortosa (Baix Ebre), l'Institut Geogràfic Nacional, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la Diputació de Tarragona i els departaments d'Economia i Hisenda i de Territori i Sostenibilitat. D'esquerra a dreta de l'imatge de portada: David Altadill, director de l'Observatori; Paco Gas, president de la Fundació de l'Observatori i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.