seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

L'Agència Catalana de Joventut realitza un curs territorial a Roquetes per crear vincles entre els tècnics de joventut i els joves.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Divendres, 04 Mai 2018

Curs a Roquetes

L'Agència Catalana de Joventut realitza un curs territorial a Roquetes per crear vincles entre els tècnics de joventut i els joves. Es vol aconseguir que els joves se sentint implicats en un territori com l'Ebre que està patint despoblació juvenil i envelliment de la població. A la segona planta de l'antic ajuntament de Roquetes es porta a terme el curs "formació en dinamització i participació juvenil: el vincle amb la gent jove". El curs està organitzat per l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat i va adreçat a professionals de joventut del territori per a la millora de competències en matèria de dinamització juvenil. Fes clic per veure el vídeo i les fotos.

L'objectiu del curs és dotar-los de les competències necessàries per construir estratègies d'intervenció a partir del vincle amb les persones joves i alhora incrementar la capacitat d'incidència dels i les joves en les polítiques públiques i en la transformació de la societat. Aquesta formació s'emmarca en el programa Obrim Via i és obligatòria per poder accedir al posterior assessorament que servirà per dissenyar, planificar i implementar un projecte de participació.
El curs consta d'un total de 12 hores repartides en 3 sessions de 4 h, i es podrà afegir una quarta sessió de 2 h realitzada per l'equip de Foment de la Participació per aquells professionals que vulguin desenvolupar l'assessorament posterior. El curs es va iniciar el passat divendres 27 d'abril i acabarà el divendres 11 de maig.
En l'acte de presentació el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Roquetes, Sisco Ollé, va assegurar als participants, segons la seva experiència, que si porten a terme el que aprendran al curs tindran garantit l'èxit. També va remarcar que la clau perquè les activitats adreçades als joves funcionin és que no estiguin massa dirigides per l'Ajuntament si es vol aconseguir la seva implicació.
Per la seva part la Coordinadora Territorial de Joventut a les Terres de l'Ebre, Norma Pujol, va agrair a l'Ajuntament de Roquetes haver cedit l'espai per fer la formació d'àmbit territorial i va destacar la necessitat de crear aquest vincle entre els tècnics de joventut i els joves tant a escala personal com territorial i d'arrelament als nostres pobles. També va destacar la importància de què els joves se sentint implicats en un territori com l'Ebre que està patint despoblació juvenil i envelliment de la població.