XXI Tradicionàrius a les terres de l'Ebre

Categoria principal o arrel: Festes Categoria: Notícies sobre Festes Publicat el Dimecres, 13 Agost 2014

 

tradi 2014 web

Ahir dimecres, es va presentar a l’ajuntament de Roquetes una nova edició del Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre que estarà dedicada al centenari del naixement del cantador “lo Canalero”, que enguany a més de Roquetes (30 d’agost) amb el seu més que reconegut “l’hort de la música” en la seva XXI edició, com a novetat, s’obre al territori amb una primera edició al Mas de Barberans (14 d’agost) anomenada el “balcó de la música”.
La presentació va anar a càrrec de Sisco Ollé (regidor de cultura de Roquetes), Josep Lleixà (alcalde del Mas de Barberans) i Arturo Gaya (Túbal. Cultura i Espectacles. SCCL.).

Pots consultar el vídeo de presentació fent un clik aquí.

A Roquetes s’iniciarà a partir de les 17.30h com ja és habitual a l’Hort de Cruells amb una trobada de puntaires, per tot seguit inaugurar la fira d’artesania a càrrec del sr Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, acompanyat per les autoritats i els grallers de Roquetes. Cap a les 21.30h arrancarà la marató de música tradicional amb els grallers de Roquetes i l’homenatge al “Canalero” amb la projecció d’un vídeo commemoratiu dels 100 anys del seu naixement i 10 anys de la seva mort, on es visionaran actuacions en solitari i també acompanyat d’altres cantadors, a continuació, actuaran Joseret i la seva rondalla i també, s'està treballant que com a pròleg, alguns membres de les formacions que conformen el cartell d’aquest certamen, interpreten jotes dedicades al cantador de Roquetes. Cap a les 22.00h, s’iniciarà la part dels concerts amb “Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries” seguit de l’actuació de “Los Sirgadors”, a continuació i fins ben entrada la matinada, la part dedicada a la música de ball amb els “Stukats del Bolet” i “La Carrau” que tancaran aquesta edició. Com ja sol ser habitual, al voltant del tradicionàrius i a més de la fira d’artesania, hi haurà dues exposicions al Casal Hort de Cruells, la de “labors amb boixets” i la de “Roquetes i els rellotges”. El cartell, un cop més, com en la majoria d’edicions, ha estat creat per Neus Llatge i cal destacar també, que el pressupost per dur a terme aquest esdeveniment a Roquetes, ha estat el mateix de l’any passat. El certamen, un cop més, serà amb entrada lliu

re i amb servei d’entrepans i beguda.