Cultura

5è Taller de dibuix

Categoria principal o arrel: Cultura Categoria: Cultura
Publicat el Dimarts, 28 Març 2017

Cartell V taller de dibuix web

Vídeo del Centenari del Canalero (1914-2014)

Categoria principal o arrel: Cultura Categoria: Cultura
Publicat el Divendres, 29 Agost 2014

lo Canalero_webEn aquest vídeo del Centenari del Canalero (1914-2014), podran veure una selecció de diferents fragments dels vídeos enregistrats en els dos homenatges realitzats al Sr. Pepe Garcia "Lo Canalero". El primer d'ells fou l'homenatge que se li va fer a Tortosa com a Tortosí de l'any 1987 i el segon a l'homenatge que se li va fer a Roquetes l'any 1989. En aquest recull d'imatges podran veure les actuacions de la major part dels cantadors que van cantar amb el Canalero, en l'homenatge que se li va fer a Tortosa van participar Lo Teixidor d'Amposta, Lo Codonyol d'Alcanar, Ramon Garcia, Nebot del Canalero de Roquetes i Genaro de Santa Bàrbara i a l'homenatge que se li va fer a Roquetes van cantar Nicasio Balagué, Nebot de Boca de Bou de L'Aldea, Lo Fumadó de Sant Jaume d'Enveja, Tiveta de Remolins, Tortosa, Lo Noro de Lligallo del Gànguil, Camarles, Joseret de Tortosa, Genaro de Santa Bàrbara i Ramon Garcia, Nebot del Canalero de Roquetes. Clic aquí per veure el vídeo.

 

Bon nadal

Categoria principal o arrel: Cultura Categoria: Cultura
Publicat el Dimecres, 11 Desembre 2013

Bon nadal

"A Micro Obert" - Sisco Ollé, regidor de Cultura, Ensenyament, Joventut i Festes de Roquetes - 02-12-13.

Categoria principal o arrel: Cultura Categoria: Cultura
Publicat el Dilluns, 09 Desembre 2013

sisco_olleAl programa d'aquesta setmana d'Antena Caro, ''A Micro Obert'', entrevistem a Sisco Ollé Garcia, regidor de Cultura, Ensenyament, Joventut i Festes de l'ajuntament de Roquetes. Fem un repàs de les actuacions realitzades aquest any i de les previstes pròximament en aquestes àrees.

Fes clic per veure el vídeo.

Presentació cultura

Categoria principal o arrel: Cultura Categoria: Cultura
Publicat el Dijous, 26 Novembre 2009

Roquetes des del punt de vista cultural és ja un referent no només a nivell de les Terres de l’Ebre, sinó també de Catalunya.
Primer a partir del folklore.
La jota com a element distintiu ebrenc ho és també com a referent a Roquetes pel que fa la jota cantada; primer amb el cantador de jota improvisada Pepe Garcia “Lo Canalero” (mort el 2004) considerat un dels grans mestres de la improvisació, com també per la jota de Roquetes vinc, de Roquetes baixo popularitzada pel grup de música tradicional Quico el Célio, el noi i el mut de Ferreries. A més des de l’àmbit de la música tradicional, Roquetes és coneguda a nivell dels Països Catalans pel certamen de música tradicional Tradicionàrius que es va realitzant cada mes d’agost des de l’any 1992 inenterrompudament.

Segon, des de fa cent anys (1907), una institució com la Lira de Roquetes és la degana de les associacions culturals de Roquetes i juntament amb la seva banda de música ha portat el nom de Roquetes fora de les comarques ebrenques.

Des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Roquetes pretenem donar a conèixer que es fa des de dins del nostre municipi cap a fora i que es fa fora. Establir una xarxa de dinamització cultural a partir d’allò que promovem des del mateix ajuntament, com des dels diferents ens culturals municipals: biblioteca municipal, centres educatius, entitats, casals municipals, associacions de veïns.

Volem fer de Roquetes un referent cultural dins i fora de les comarques de l’Ebre.

Sisco Ollé
Regidor de Cultura