seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

CoopCrea

Categoria principal o arrel: Dinamització econòmica Categoria: Notícies de dinamització econòmica Publicat el Dilluns, 21 Gener 2019

Programa COOPCREA per a l’assessorament en la creació de projectes amb valors, Compromesos amb la societat i el seu entorn, que fomenten la llibertat i Responsabilitat dels socis. Projectes d’Emprenedoria col·lectiva i Autogestió per a la transformació social.

L’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre posem en marxa el programa CoopCREA, d’assessorament individualitzat i gratuït per la creació de cooperatives i altres formes jurídiques de l’economia social.

T’interessa: si tens un projecte en el marc de l’economia social i emprenedoria col·lectiva, o bé si sou una forma jurídica, com associació, SCP o CB, amb activitat econòmica i us esteu plantejant fer una transformació cap al model cooperatiu. Des de l’Ateneu t’assessorarem per fer viable el teu projecte i tirar-lo endavant.

Pots apuntar-te al formulari de sota.

Sessions d’Acompanyament individuals

En cada sessió tractarem les diferents parts del pla d’empresa, des de la definició de la idea fins al pla de governança i requisits de constitució. Per tal de veure la viabilitat del projecte i la forma jurídica que millor s’adapta.

Sessions Formatives Grupals

 • Introducció a l’economia social i estructura del programa
  Durant aquesta sessió presentarem l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, parlarem de com definim l’economia social i quins agents hi formen part, farem una breu descripció dels diferents tipus de cooperatives, us explicarem com procedirem al llarg del Programa CoopCrea i podreu presentar els vostres projectes per començar a fer xarxa amb la resta de participants.
 • Introducció al màrqueting digital
  Formació enfocada a les eines que us permetran donar a conèixer el vostre projecte en el món online. Com gestionar les xarxes socials amb un perfil d’empresa, opcions per crear una pàgina web, newsletters per informar els teus clients i d’altres eines del món online.
 • Aplicació del model Canvas per estructurar el nostre projecte
  Aquesta eina ens permetrà obtenir una imatge global del projecte, analitzant els elements clau. Posarem com a centre d’atenció la vostra proposta de valor i a partir d’aquí buscarem qui són els potencials clients, possible col·laboradors, quines activitats oferireu, de quins recursos disposem i quins seran els canals de distribució.
 • Organització interna d’una cooperativa
  Una cooperativa està integrada per diversos socis i cadascun d’ells disposa d’un vot a l’hora de prendre decisions, independentment del capital aportat. Partint d’aquesta premissa, veurem com s’organitza un grup de persones per un bon i àgil funcionament de la cooperativa, els òrgans de govern que l’encapçalen, la celebració d’assemblees i la redacció del reglament de règim intern.
 • Bases comptables i finances per gestionar una cooperativa
  Una cooperativa, com qualsevol altra empresa, té unes obligacions fiscals que ha de portar al dia. El que pretenem amb aquesta formació és conèixer aquestes obligacions, aprendre com portar la Comptabilitat per controlar el flux econòmic i accions bàsiques com els assentaments comptables, o la confecció de factures.
 • Tràmits per a la creació d’una cooperativa
  Hi ha diferents passos a seguir per constituir una cooperativa, els quals explicarem durant aquesta sessió. Haurem de sol·licitar la denominació social de la cooperativa, redactar els estatuts, i altres tràmits que definirem.
 • Finançament responsable i assegurances ètiques
  Estudiarem el finançament via generació de fons propis i capitalització de les cooperatives, analitzarem els principals elements del pla de finançament, els aspectes principals a tenir en compte a l’hora de sol·licitar finançament bancari i detallarem els productes i eines financeres específiques per a entitats de l’economia social i cooperativa.

Durada prevista: Febrer – Juliol, adaptant-nos a les necessitats de cada projecte.

Presenteu la vostra proposta fins el 29 gener del 2019 a través del formulari:

http://www.ateneucoopte.org/coopcrea/

Si teniu algun dubte o voleu saber més sobre l’Ateneu i el programa CoopCREA, podeu contactar a:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
682.87.82.67