El Govern aprova ajuts urgents

Categoria principal o arrel: Dinamització econòmica Categoria: Notícies de dinamització econòmica Publicat el Divendres, 23 Octubre 2020

El Govern de la Generalitat ha aprovat un paquet de mesures urgents per donar suport als sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la COVID-19, que van entrar en vigor el 16 d’octubre.

SUBVENCIONS PER A AUTÒNOMS I PIMES RESTAURACIÓ I ESTÈTICA
D’una banda s’habiliten subvencions per a autònoms i pimes dels àmbits de la restauració i d’estètica i bellesa que vegin reduïda la seva facturació pel tancament d’activitats. La dotació inicial per aquesta línia de subvencions es de 40  milions d’euros, que es podran ampliar. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros. L’acord preveu un termini de cinc dies perquè els establiments afectats traslladin de forma telemàtica les sol·licituds de subvencions, que s’articularan a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, CCAM.

PRÉSTECS DE 15.000 EUROS PER RESTAURACIÓ I COMERÇ
D’altra banda, el paquet de mesures aprovades pel Govern inclou també la posada en marxa d’una nova línia de finançament a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF. L’objectiu dels crèdits, denominats AVALIS ICF Restauració i Comerç, és impulsar la reactivació dels negocis del sector de la restauració i el comerç apostant per nous models de negoci per rellançar l’activitat, cobrir les necessitats de liquiditat i assegurar el manteniment de llocs de treball. Aquests préstecs s’adrecen a persones treballadores autònomes i microempreses del sector de la restauració i del petit comerç que hagin vist afectada la seva activitat arran de les mesures implementades a causa de la COVID-19. La línia de préstecs està dotada inicialment amb 20 milions d’euros.
Aquests préstecs es poden sol·licitar digitalment a partir d’avui a la web d’Avalis de Catalunya, www.avalis.cat.

Per a més detall clicar aquí.