Ajuts extraordinaris en l'àmbit de l'educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la COVID-19

Categoria principal o arrel: Dinamització econòmica Categoria: Notícies de dinamització econòmica Publicat el Dimecres, 20 Gener 2021

Comunicar-vos que  s’ha publicat al DOGC el DECRET LLEI 2/2021, de 12 de gener, d'ajuts extraordinaris en l'àmbit de l'educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la COVID-19.

El Govern ha aprovat una nova línia addicional d’ajuts extraordinaris en l'àmbit de l'educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la COVID-19. Consisteix en un import global de 6 milions d’euros en forma de prestació econòmica de pagament únic.

Estan dirigits a empreses, persones treballadores autònomes i entitats del sector del lleure educatiu i de les activitats extraescolars.

El Decret llei preveu tres modalitats d’ajut diferents:

  • Ajuts dirigits a entitats inscrites al Cens d'Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut (DGJ) que fan activitats de lleure educatiu entre setmana adreçades a infants i joves d'entre 3 i 18 anys: 1.500 euros per entitat.
  • Ajuts dirigits a persones treballadores autònomes, empreses i altres entitats que realitzen activitats extraescolars: 1.500 euros per sol·licitant.
  • Ajuts dirigits a entitats, empreses i persones treballadores autònomes titulars o gestores d’instal·lacions inscrites al Registre d'Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut (DGJ): 2.500 euros per instal·lació. No hi poden optar les institucions públiques (ajuntaments, consells comarcals, departaments de la Generalitat, etc.) que facin la gestió o siguin titular d'aquests equipaments.