12 de maig, Dia Europeu de les Pimes 2021

Categoria principal o arrel: Dinamització econòmica Categoria: Notícies de dinamització econòmica Publicat el Dimecres, 12 Mai 2021

Avui, 12 de maig, és el Dia Europeu de les Pimes.

Arreu de la Unió Europea hi ha uns 25 milions de pimes, amb més de 100 milions de treballadors, que representen el 99% de les empreses i el 60% de l’ocupació, xifra encara superior a Catalunya i el sud d’Europa, on arribem al 70% dels treballadors.

Com bé sabeu, les pimes i els autònoms han estat els principals afectats per la pandèmia econòmica, amb fortes davallades de la seva facturació i un creixent endeutament per a poder subsistir. Tanmateix, un 20% de les pimes podria haver desaparegut durant aquesta crisi, dada que assoleix el 35% en sectors especialment afectats per les restriccions.

Tot el nostre suport als petits empresaris i empresàries, i molt especialment a les petites i mitjanes empreses de Roquetes que amb molt esforç han aconseguit convertir-se en un eix fonamental de l'economia local. Ells i elles són no només una part essencial de la nostra economia, sinó també una garantia de cohesió social i territorial.

Feliç Diada!