Noves convocatòries europees

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses Publicat el Dijous, 10 Març 2016

Les institucions europees cada cop aposten més fort per desplegar programes de suport directe a les empreses. L'objectiu és que les PIME o SME (Small and Medium-sized Enterprises), innovin, creixin i continuïn sent el motor econòmic de la Unió Europea.

En aquest context, destaca l'SME Instrument, un programa d'ajut directe a les empreses que obre en breu noves convocatòries. Es tracta d'una iniciativa d'ampli abast, emmarcada dins el programa marc Horitzó 2020. L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.
L'SME Instrument ajuda a comercialitzar, a portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:                                                                                                    

 
  FASE 1: Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 € per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.
              FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.
 
     

Des de l'inici del programa el 2014, les empreses catalanes han sabut aprofitar l'SME Instrument. Els prop de 17 milions d'euros rebuts de l'SME Instrument converteixen Catalunya en una de les regions amb més concentració de projectes subvencionats, amb més de 60 empreses beneficiàries.   
Els mesos d'abril i maig s'obriran noves convocatòries de l'SME Instrument. Es tracta d'una convocatòria exigent i amb molta competència. Per això, si tens un projecte innovador, si estàs desenvolupant un nou producte o servei, des d'ACCIÓ t'orientem i t'assessorem per presentar-t'hi.
Explica'ns breument el teu projecte i ens posarem en contacte amb tu per trobar-hi l'encaix per aconseguir-ho.