seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

La celebració del Dia de l'Arbre de Roquetes

Categoria principal o arrel: Joventut Categoria: Notícies sobre Joventut Publicat el Dimecres, 24 Mai 2017

arbre

Més d'un centenar de persones participen en el Dia de l'Arbre de Roquetes per crear una zona verda al voltant del Pavelló Poliesportiu.

Per segon any consecutiu el Grup de Joves Roquetes amb la col·laboració de l'Ajuntament van organitzar, el diumenge 7 de maig de 2017, una nova edició de la recuperada Festa de l'Arbre en la que van participar més d'un centenar de persones, la majoria xiquetes i xiquetes amb els seus pares, que van voler plantar el seu propi arbre.

A diferència de l'any passat en aquesta ocasió s'han plantat arbres, una mica més grans de l'habitual, al voltant del Pavelló Poliesportiu de Roquetes, amb l'objectiu de crear una zona arbrada al voltant d'aquesta instal·lació. Els assistents ja es van trobar els clots preparats i només els va caler trasplantar l'arbre traient-lo del seu test, col·locar-lo al lloc escollit, regar i finalment penjar una etiqueta amb el seu nom per identificar quin era l'arbre que van plantar.

Aquest any cal destacar que l'empresa Sorea, prestadora del servei municipal d'abastament d'aigua potable del municipi, ha volgut col·laborar amb el Dia de l'Arbre fent una aportació econòmica per ajudar a fomentar que la ciutadania participi en la preservació del medi ambient.

En total es van plantar una cinquantena d'arbres entre lledoners i jacarandes al voltant del pavelló i a la seva entrada principal, es van plantar matolls d’olivera en el parterre situat en la zona d’accés. Al mateix costat del pavelló els participants a la Diada també van poder plantar diversos romers en una nova zona on s'ha instal·lat una font i diversos banquets, per crear un punt de descans i trobada al mateix costat per on passa la Via Verda.

Aquest nou equipament forma part de la primera fase d'un projecte que vol millorar el tram de la Via Verda que passa pel nucli urbà de Roquetes i que continuarà amb una segona fase de condicionament total de la Via Verda fins al límit del terme municipal.

La festa del Dia de l'Arbre de Roquetes que va acabar amb un refrigeri per a tots els assistents.

Àngels Viladot, membre del Grup de Joves Roquetes, es mostrava satisfeta per haver recuperat la Festa de l’Arbre perquè ha tigut molt bona resposta per part de la gent.

La tècnica de Joventut de l'Ajuntament de Roquetes, Tere Marches, va explicar que la iniciativa de recuperar la Festa de l'Arbre del Grup de Joves ha estat molt ben rebuda per la ciutadania com així ho ha demostrat la gran participació de la gent.

Per la seva part l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, agraïa la iniciativa del Grup de Joves de recuperar la Festa de l'Arbre i destacava la importància que té la implicació de la ciutadana i també d'empreses com Sorea, en la creació de noves zones verdes al municipi.

David Mallen, Cap de Distribució de Sorea a les Terres de l’Ebre, explicava que a més de l’ajut econòmic al Dia de l’Arbre, Sorea també ha col·laborat en la jornada aportant el seu personal per donar suport a la plantada d’arbres.

Des de l'àrea de Joventut aquest any també s'ha buscat la implicació dels centres escolars per fomentar l'educació mediambiental.

La celebració del Dia de l'Arbre de Roquetes, al que si i vol potenciar la seva continuïtat, es complementa amb la realització durant el mes de maig, d’unes jornades sobre el Medi Ambient destinades als alumnes dels centres educatius del municipi.

Fes un clic per veure el vídeo

Fes un clic per veure les fotos