seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Programa Odisseu: generar un futur prop de casa

Categoria principal o arrel: Joventut Categoria: Notícies sobre Joventut Publicat el Dimecres, 28 Novembre 2012

El programa ODISSEU és un projecte que pretén prevenir i frenar la migració juvenil cap al medi urbà i peri-urbà mitjançant la programació d’un conjunt d’actuacions que facilitin la inserció laboral dels i les joves del món rural, que promoguin el compromís social de la gent jove amb l’àmbit rural i que afavoreixin la integració laboral i l’emprenedoria dels i les joves en les seves zones rurals d’origen.

El programa ODISSEU està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels 13 Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.

 Els seus objectius són:

  • Desenvolupar i consensuar eines d'anàlisi per al diagnòstic de la migració juvenil rural, la potencialitat del teixit empresarial, la influència de l'oferta formativa superior en les migracions, i els factors d'atracció del medi rural per a la joventut.

  • Fomentar i acompanyar la inserció laboral i la creació d’empreses per joves que contribueixin al desenvolupament de las zones rurals.

  • Generar espais de debat i anàlisi entre els agents i institucions que intervenen en polítiques / programes d'ocupació i de joventut.

  • Sensibilitzar i posar en coneixement a la ciutadania, sobre l'impacte de la migració juvenil a les zones rurals.

Per a conèixer tota aquesta informació i les actuacions que es desenvolupen en el vostre territori poseu-vos en contacte amb l’Oficina Jove de la vostra comarca o consulteu: www.desenvolupamentrural.cat