seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Història de la Biblioteca

Categoria principal o arrel: Portal Categoria: Observatori de l'Ebre Publicat el Dimarts, 18 Desembre 2007

La biblioteca de l'Observatori de l'Ebre va començar la seva història amb la fundació a l'any 1904, ja que es va concebre, des d'un principi, com un servei imprescindible per poder portar a terme la recerca en el centre.

Per tant és molt possible, que aprofitant els viatges i visites que el P. Cirera va fer a diferents observatoris i institucions d'arreu del món, es comencessin a establir els primers contactes, i algunes d'aquestes institucions enviessin ja aleshores les seves publicacions des del primer número.

Així es van fonamentar les bases del futur i fructífer intercanvi de publicacions amb diferents institucions mundials que en molts casos encara avui continua. D' aquí ve que hi ha obres del segle passat, algunes d'elles col·leccions de revistes que des d'aleshores encara rebem a la biblioteca.

A l'any 1910 és quan va començar la publicació del Butlletí de l'Observatori de l'Ebre. En aquest moment és quan l'intercanvi de publicacions creix i es fa regular. Aquest intercanvi al llarg d'aquests gairebé cent anys ha estat un puntal molt important en la recopilació del que avui és el FONS DOCUMENTAL DE LA BIBLIOTECA DE L'OBSERVATORI DE L'EBRE.

La Biblioteca està situada en el Pavelló Landerer. La part que ocupa d'aquest edifici té un espai d'uns 300 m2 i uns 1400 metres lineals de prestatgeries.