seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Maria Cinta Carles Estupiñà, filla de Roquetes, rep un homenatge pel seu centenari.

Categoria principal o arrel: Qualitat de Vida Categoria: Notícies sobre Qualitat de Vida Publicat el Dilluns, 09 Març 2015

homenatge centenariA les dotze del migdia d'aquest dilluns 9 de març, ha tingut lloc un acte institucional a càrrec de diferents administracions del territori, per commemorar el centenari de la veïna de Roquetes Maria de la Cinta Carles Estupiñà. El reconeixement ha tingut lloc al domicili de l'homenatjada, on també hi han assistit amics i familiars. Maria Cinta ha rebut un ram de flors i una placa commemorativa de la ciutat de Roquetes de mans de l'alcalde Paco Gas, amb l'absència excusada de la regidora de Qualitat de Vida de l'ajuntament de Roquetes, Maribel Belmonte, que no ha pogut assistir per motius de salut. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, també li ha fet entrega d'un obsequi commemoratiu i la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de les Terres de l'Ebre, Manolita Cid, li ha lliurat la Medalla Centenària de la Generalitat. Fes clic per veure el vídeo.

Maria Cinta va néixer a Roquetes el 8 de març de 1915, tots els seus avantpassats d'ella provenen i viuen al municipi, un fet que la fa sentir una roquetera molt arrelada. Quan es va casar es va traslladar a viure a la casa on resideix, que era del seu marit. És vídua des de fa 23 anys. Del matrimoni van néixer dues filles i sempre ha conviscut a la mateixa llar amb la filla Francisca, qui és la qui la cuida juntament amb el seu gendre. L'altra filla va morir fa 3 anys, cosa ha afectat el seu estat emocional i anímic. Actualment té 5 néts i 6 besnéts.

Maria Cinta ha sigut una persona molt valenta i activa, prové d'una família de pagesos i a banda de les tasques pròpies de mestressa de casa, s'ha dedicat a les tasques d'agricultura i ramaderia, cuidant vaques, porcs i gallines i també ha anat a vendre al mercat, ha plegat garrofes, olives i realitzat diverses tasques del camp.

Els assistents a l'homenatge han pogut comprovar com Maria Cinta es troba en plenes facultats i coneixement, contestant a totes les seves preguntes i agraint-los els obsequis que ha rebut.

A la foto Maria Cinta Carles Estupiñà al mig de l'alcalde de Roquetes, Paco Gas i de la seva filla Francisca.