seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

15 d’Octubre, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA RURAL

Categoria principal o arrel: Qualitat de Vida Categoria: Notícies sobre Qualitat de Vida Publicat el Divendres, 05 Octubre 2012

15 d’Octubre, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA RURAL

L’Assamblea General de la ONU 2007 declara: 15 de octubre – Día Internacional de la Dona Rural, Resolució de la ONU (A/Res/42/136).
El dia mundial de la dona rural es ve celebrant des de 1995 quan arrel de la Cimera Mundial de la Dona que va tenir lloc a Beijing es va decidir instaurar aquesta efemèrides per posar en relleu l’important paper que juga la dona en el mon rural i fer-la coincidir pràcticament amb el dia 16 d’octubre, dia mundial de l'Alimentació, per recordar precisament l’estret lligam que hi ha antre l’activitat agrària i la producció d’aliments i la importància que te per la societat.
Aproximadament un 20% dels titulars  les explotacions agràries catalanes són dones. L'any 2011,  de 248 sol.licituts rebudes per a la incorporació de joves a l’activitat agrària,  82 corresponien a dones.
El Dia Internacional de la Dona Rural se celebra el 15 de octubre de cada any. Les dones rurals de tot el món desenvolupen una important tasca en el que es refereix a garantir la seguretat alimentaria i en tot el relacionat amb el desenvolupament i l’estabilització de les zones rurals. No obstant, al no reconéixe’ls degudament la seva condició jurídica i social, o essent limitat aquest reconeixement, les dones sovint no tenen facultats per a adquirir drets de propietat sobre la terra o accés a serveis essencials. La seva vital contribució a la societat passa en gran part desapercebuda.
La finalitat del Dia Mundial de la Dona Rural és canviar aquesta situació, possibilitant que les dones del medi rural surtin de l'ombra almenys un cop l'any,  reflexionar sobre les perspectives de futur i, sobretot, per valorar i reconèixer els seus mèrits i vàlua, retre homenatge a tantes i tantes dones que des de fa segles i, encara avui, són el pilar invisible d’una societat que evoluciona i que sovint no les té prou en compte.


Enllaços:
http://es.wikipedia.org/wiki/D%C3%ADa_Internacional_de_las_Mujeres_Rurales