Presentació de la portada i programa de festes, Roquetes 2017

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 21 Juny 2017

L'Hort de Cruells ha estat un any més el marc d'acollida de la presentació de la portada i activitats de les festes majors de Roquetes 2017. La presentació ha estat a càrrec de Joan I. Salvatella, Regidor de Festes i Joan Carles Sangres, President del Patronat de Festes de Roquetes. Enguany la programació de festes (del 30 de juny al 9 de juliol), tindrà novetats a més de les activitats tradicionals i de sempre.
"Nits Blanques a Roquetes", és la frase que acompanyarà la festa major del municipi del Baix Ebre durant 10 dies, l'artista local Ignasi Blanch, ha estat un any més l'encarregat d'il·lustrar la portada i contraportada del programa que com ell mateix anomena, "és un cartell de pel·lícula per a les festes de Roquetes" i també, un homenatge a les Roqueteres i Roqueteros, en especial als joves i a l'amor. (fes clic per veure el vídeo).

Salvatella destacava per divendres, "el xupinasso d'inici de festa" després de la presentació de pubilles i pubilletes i tot just abans d'anar cap al ball a la terrassa d'estiu, a càrrec de la pubilla major des del balcó de l'ajuntament, també es recuperarà l'entrega del mocador de festes a les colles i tot estarà amenitzat per un espectacle amb la Colla Diables Lucifers. Dissabte, el pregó d'enguany anirà a càrrec del sr. Manel Reverté amb motiu del 20è aniversari de l'IES Roquetes del qual és el director, l'ofrena, estarà presidida pel sr. Antoni Comín, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya i les banderes de la ciutat i del patronat portades pel sr. Joan Borràs administrador de l'empresa centenària Frupinsa i les Pubilles que han representat al Patronat (1983-2016) respectivament.
Sangres, ha dividit en dues parts els actes a destacar d'entre molts que es duen a terme com tots els anys, però abans ha destacat la participació de les 14 pubilles i 20 pubilletes, les 15 colles que prendran part al concurs de joves i no tan jove,s que enguany constarà de 8 proves, on per cert, la guanyadora serà l'encarregada d'encendre la traca de fi de festes, però aquesta no serà l'única traca, ja que per diumenge matí en la missa major dedicada a Sant Gregori patró de la ciutat, encendran una traca quilomètrica. Més dades curioses ens ha facilitat el president de festes, la dotzena de carrosses que participaran en el Cosso Iris, les més de 2000 persones que s'espera, gaudiran del 35è sopar de la cabra, sense oblidar-nos de la també nombrosa participació en les tradicionals menjades populars com tots els anys, per finalitzar amb les dades ha recordat que enguany la festa de la bicicleta arriba a la 37a i el correfoc a la 29a edició.

També ha volgut destacar com a novetats importants, el 1r concurs de llançadors i llançadores de mòbils, la Holy Party amb posterior festa de l'aigua, un concert de corals, una dansa hípica i ball de saló, per finalitzar en la seva intervenció, el President del Patronat de Festes, fa referencia a les nits de ball i actuacions, on la terrassa d'estiu de Roquetes, s'omplirà de gent de totes les edats per gaudir de nou de les millors orquestres.

Com apunts finals, el Regidor de Festes, destacava el II Rocket's Music festival amb la participació de l'humorista Javi Princep, El Mafio, Ben Endins i música remember. També la nit temàtica i del sopar a la fresca d'enguany dedicada a la música. També feia menció a les dues tardes d'exhibició de vaquetes i les dues nits de bou embolat organitzades per la penya taurina de Roquetes.