Nombrosa concentració davant l’Ajuntament de Roquetes en defensa de la Democràcia i de suport al Govern Català.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dijous, 21 Setembre 2017

A les 8 del vespre d'aquest dimecres 20 de setembre de 2017 s'ha realitzat davant l'Ajuntament de Roquetes una nombrosa concentració convocada a través de les xarxes socials, en defensa de la democràcia i de suport als alts càrrecs de la Generalitat detinguts per la Guàrdia Civil en un operatiu policial sense precedents, desplegat al voltant de les 8 del matí en diverses seus de la Generalitat de Catalunya per recopilar proves i indicis sobre el referèndum de l'1 d'octubre. L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha fet el parlament, acompanyat per tots els regidors de l'equip de govern d'ERC i CiU i també ha comptat amb el suport del regidor d'Entesa i Progrés per Roquetes, però que per motius laborals no ha pogut ser present.

L'alcalde de Roquetes ha començat explicant davant les prop de 300 persones que s’han concentrat, que aquest acte s'ha fet per "condemnar l'atac més gran que s'ha fet a la democràcia des de l'enterrament del franquisme". Durant el parlament els assistents han cridat consignes com "No tenim por" "independència" i "votarem". Igual que s'ha fet simultàniament en diferents ajuntaments de Catalunya, l'alcalde de Roquetes ha llegit el manifest que han elaborat les entitats municipalistes amb el titul "Catalunya en estat de setge". A continuació s'ha col·locat una urna i s'han repartit una dotzena de paperetes sense marcar, per fer un acte simbòlic de votació per demostrar el compromís que té l’Ajuntament de Roquetes perquè tots puguin votar el dia 1 d'octubre. Un acte simbòlic que ha estat desbordat per la gent assistent, que amb fulles de llibreta i folis, també han volgut votar simbòlicament en defensa de les urnes i la democràcia.

Finalment l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha dit que farà tot el possible perquè el dia 1 d'octubre a Roquetes hi hagi urnes als llocs habituals i ha encoratjat a la gent a què no tingui temor d'anar a votar. La concentració ha acabat amb el cant dels segadors, l'Himne Nacional de Catalunya. (fes clic per veure el vídeo i les fotos).