Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya de l'1 d'octubre a Roquetes.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 11 Octubre 2017

referendum1oct

Vídeo de la jornada electoral del Referèndum d'Autodeterminació de l'1 d'octubre a Roquetes.

La jornada, va començar a primera hora del matí de diumenge, de fet al pavelló de Roquetes desenes de persones van decidir passar la nit fent guàrdia perquè les forces policials no poguessin precintar les portes d'entrada. Al voltant de les 7.30 h del matí es va personar una parella de mossos d'esquadra al pavelló i van aixecar acta del que estava passant, l'alcalde de Roquetes Paco Gas, explicava al centenar de persones concentrades la conversa mantinguda amb els mossos d'esquadra.
Uns minuts després l'alcalde es va desplaçar fins al pavelló de la Raval de Cristo, l'altre col·legi electoral de Roquetes, on va ser rebut amb aplaudiments per la setantena de persones concentrades a les portes del pavelló.
Paco Gas, també va donar explicacions als concentrats de la presència de la parella de mossos d'esquadra.
Els mossos d'esquadra van intentar accedir al pavelló de Roquetes diverses vegades però la gran concentració de gent els ho va impedir.
A les 8.30 h del matí es van començar a constituir les diferents meses electorals amb persones voluntàries i a les 9 del mati es va procedir a obrir les portes a la Raval de Cristo i a Roquetes es va fer uns minuts més tard per problemes amb el sistema de votació telemàtica que permetia la votació universal, finalment la gent va poder començar a votar utilitzant el sistema de cens tradicional.
L'alcalde de Roquetes Paco Gas, un cop la gent ja va poder començar a votar va fer una crida a la participació.
La jornada electoral es va anar desenvolupant amb certa normalitat fins que es va veure alterada quan passat uns minuts de la 1 del migdia desenes d'agents antiavalots de la Guàrdia Civil van arribar al Pavelló de Roquetes.


La Guàrdia Civill va establir un fort cordó policial enfront de les portes del pavelló mentre intentaven obrir les portes. Mentrestant a l'interior del pavelló les persones que en aquell moment es trobaven votant, membres de les meses electorals i regidors de l'equip de govern amb l'alcalde al capdavant mentre la guàrdia civil trencava un vidre d'una de les portes d'accés al pavelló.
Un cop oberta la porta, una vintena d'agents de paisà de la guàrdia civil feien el registre a la recerca d'urnes. A l'exterior mentrestant la gent concentrada cridava la consigna 'Som gent de Pau'.
Un cop acabat el registre la guàrdia civil només es va poder emportar dues urnes de les 4 que hi havia i paperetes de votació. A la sortida dels agents pavelló la gent concentrada els cridava 'Vergonya' mentre els anaven acompanyant durant la seva retirada.
A poc a poc el centenar de Guàrdia Civils van ser empentats per la multitud que estava concentrada fins a arribar a prop de l'edifici del centre Cívic on hi havia aparcats la dotzena de vehicles policials. Un cop els agents de la Guàrdia Civil van marxar l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, es va dirigir a tota la gent assistent per agrair-los el comportament i la lliçó de dignitat que havien donat davant de l'actuació de la Guàrdia Civil.
El resultat de la intervenció dels agents antiavalots de la Guàrdia Civil va causar una desena de ferits i diversos desperfectes materials, concretament 2 vidres trencats, dos panys, 1 antena wifi, 1 router, 1 trípode i diferents plantes malmeses de l'exterior del pavelló.
Pel que fa al col·legi electoral de la Raval de Cristo no va ser escorcollat per la Guàrdia Civil i es va poder seguir votant.

Al final de la jornada electoral del Referèndum de l'1 d'octubre el resultat de les votacions a Roquetes va ser el següent:
Dels 5.627 electors al cens van votar 2.341 persones el que representa una participació del 41,60%
D'aquests 2.341 vots en total
1.719 van votar Sí
103 van votar No
Hi va haver 13 vots nuls
25 vots en blanc i
631 vots que van ser robats per la Guàrdia Civil.

Guardar