Roquetes congela les ordenances fiscals per 5è any consecutiu per al 2018 i bonificarà en un 50% l'obertura de nous negocis al municipi.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Divendres, 17 Novembre 2017

Tere Moreso 17N17

L'Ajuntament de Roquetes va aprovar en el darrer ple del mes d'octubre, les ordenances fiscals i preus públics per a l'any 2018, amb un marcat caràcter social i amb tres objectius generals: el manteniment de les polítiques socials (sosteniment del fons d'acció social, l'aportació a les entitats socials, culturals i esportives, entre altres mesures), el foment de l'economia local amb promoció de l'ocupació i la formació laboral, i el manteniment de la via pública. Fes clic per veure el vídeo.

Per cinquè any consecutiu es congelen les ordenances, inclòs l'impost de béns immobles, impost que aquests darrers anys s'ha anat augmentant a causa de la revisió cadastral que ha vingut fent el Govern de l'Estat. Actualment Cadastre està duent a terme, un procediment de regularització cadastral, l'objectiu del qual, és aflorar tots aquells immobles que no tributaven. Per aquest motiu, la regidora de l'àrea d'Hisenda, Tere Moreso, ha anunciat que un cop es disposin de totes les dades respecte a l'impacte econòmic que hagin suposat tots aquests increments, l'Ajuntament estudiarà aplicar algun tipus de rebaixa en el rebut de l'IBI. Les ordenances del 2018 tenen com a novetat destacada la bonificació del 50% en la taxa de llicència d'obertura de negocis i l'exempció del pagament de l'IBI els béns immobles sanitaris de titularitat pública.
A més a més, de la congelació de les ordenances, es mantenen totes les bonificacions impulsades els darrers anys per a les famílies nombroses així com els incentius fiscals per a la generació d'activitat econòmica.

També continuen les bonificacions de l'IAE a les empreses que inicien la seva activitat al municipi de Roquetes en funció dels seus treballadors, 10% de 3 a 10 treballadors, 20% d'11 a 20 treballadors, 30% a partir de 21 treballadors. Tant l'impost com la taxa de llicència urbanística continuen tenint bonificació, que va del 15 al 75% en funció dels llocs de treball generats. La regidora de l'àrea d'Hisenda, Tere Moreso, també ha destacat que en virtut del conveni que l'Ajuntament de Roquetes té amb BASE, i per mitjà de l'anomenat, compte de pagament personalitzat, els contribuents que així ho desitgen, poden unificar tots els seus rebuts dels tributs municipals, i pagar el fraccionament en 9 terminis, de febrer a octubre, sense que hagin de pagar ni un euro de més. D'aquesta manera s'alleugereix la pressió fiscal als contribuents en determinats moments de l'any.

Finalment la regidora ha manifestat que actualment s'està treballant en el pressupost del 2018 que ja avançat serà continuista, ajustant al màxim les despeses als ingressos, amb l'objectiu de poder-los aprovar el pròxim mes de desembre.