Celebració de l’11è aniversari de la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dilluns, 14 Mai 2018

11 aniversari biblioteca

El divendres 27 d'abril de 2018 la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà va celebrar el seu 11è Aniversari, i ho va fer amb una jornada festiva amb activitats per a tots els públics. Fes clic per veure el vídeo de l'homenatge a la Mercè Lleixà al II Barra Llibre de la Biblioteca de Roquetes. Vídeo i fotos de la celebració de l’11è aniversari.

A les 5 de la tarda es va fer l'actuació del Mag Ignasi, que va encantar tant als més petits com als més grans, amb una actuació que barrejava humor i màgia. Tot seguit es va fer la tradicional soltada de globus, aquest any amb un total d'onze globus taronja per tal de commemorar l'aniversari de la Biblioteca i a continuació tots els presents van poder gaudir d'una gran xocolatada, que a causa de la pluja es va haver de servir al passadís de l'edifici.
Ja al vespre, a les 20 h es va realitzar la segona edició del Barra Llibre, aquest any amb el títol 'Mercè Lleixà: Inèdit'. Un homenatge a l'actriu roquetera i al seu llegat cinematogràfic i teatral, a càrrec dels il·lustradors Núria Àrias, Ignasi Blanch, Cinta Ramos, Mentxu Pérez i Neus Llatje, que van dibuixar a la Mercè Lleixà segons la seva visió. A l'acte presentat per l'escriptor Àngel Burgas, es van projectar els vídeos d'una entrevista i d'un curtmetratge inèdits, protagonitzats per l'actriu Mercè Lleixà, Mingo Ràfols i Blanca Pàmpols i dirigits per la Núria Àrias. El Barra Llibre també va incloure una taula rodona amb tres persones que van explicar les seves vivences amb la Mercè Lleixà, Ramon Barbera, escriptor i historiador de Roquetes, Toni Vives, actor, director de teatre i marit de la Mercè i Ignasi Blanch il·lustrador roquetenc. Aquest segons Barra Llibre va anar acompanyat de la música del cantautor Jesús Fusté amb el seu espectacle 'La matriu del vers: un alfabet en femení'. Però l'acte més protocol·lari va ser el descobriment d'una fotografia de la Mercè Lleixà que s'ha col·locat dalt de la placa que hi ha al passadís de la Biblioteca on es pot llegir un fragment del pregó que va fer la Mercè Lleixà la dècada dels anys 90.
Segons el regidor de Cultura, Sisco Ollé, amb aquesta fotografia ara la gent podrà conèixer la imatge de la persona que li dóna nom a la Biblioteca. L'acte emotiu del descobriment de la fotografia va anar a càrrec de la seva filla Carla Vives, acompanyada del seu pare Toni Vives i també dels dos germans de la Mercè Lleixà.