Presentació de “Cims per la Llibertat” a Roquetes. El Cim de Caro triat per Carme Forcadell.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 10 Octubre 2018

Cims x la llibertat

Aquest matí de dimecres a la sala de plens de l'Ajuntament de Roquetes s'ha realitzat una roda de premsa per presentar l'acció esportiva, solidària i reivindicativa "Cims per la Llibertat", que consisteix en una ascensió simultània, que es farà aquest dissabte 13 d'octubre, a 18 cims del nostre país que han estat triats directament per les preses i presos, exiliats i represaliats polítics. Precisament el Cim de Caro ha estat triat per l'expresidenta del Parlament de Catalunya, la xertolina Carme Forcadell. La presentació de "Cims per la Llibertat" al Cim de Caro anat a càrrec de l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, i del president del Centre Excursionista de Xerta, Karim Chouaib. Fes clic per veure el vídeo i les fotos.

 

El cost de la inscripció és de 10 euros per persona, i inclou una samarreta amb un dorsal i una assegurança.
De moment ja hi ha més de 500 persones inscrites tot i que aquelles que no s’hagin apuntat també podran participar a títol personal, sense assegurança ni samarreta.
En total més de 10.000 persones ja s’han inscrit per participar a ‘Cims per la Llibertat’.

A les Terres de l’Ebre l’acció es durà a terme al cim del Mont Caro i compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el Centre Cultural i d’Esplai de Xerta, la Unió Excursionista de Catalunya a Tortosa (UEC Tortosa), la Joca Club Alpí de Roquetes i el Trail Roquetes.

Els horaris per al Cim de Caro seran els següents:
• De 9 h a 10 h entrega de dorsals a la plaça de l’Esquirol i al restaurant Pous de la Neu.
• A les 9:45 h sortida de la plaça de l’Esquirol (conjunta).
• A les 12 h parlaments a Caro amb la lectura del manifest i intervenció de la parella de Carme Forcadell, Bernat Pegueroles.
• En acabar els parlaments baixada fins als punts de sortida.

Es recomana tindre el màxim respecte per la natura i fer cas de les recomanacions dels voluntaris per aparcar els cotxes. Tota la informació general sobre CIMS PER LA LLIBERTAT i l’específica de cada CIM es pot consultar en el web cimsxlallibertat

El dia de la marxa s’utilitzarà el hashtag: #CIMSXLALLIBERTAT 

Aquesta activitat es fa en benefici de l'Associació Catalana pels Drets Civils i la iniciativa, que està tenint un gran ressò internacional, compta amb 9 Cims Agermanats. Aquelles persones que no puguin o no vulguin caminar també poden participar-hi amb l’ascensió simbòlica al cim 0.

Cims per la Llibertat compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i de tots els centres excursionistes del territori. Un total de 41 centres excursionistes apadrinen els cims, això vol dir que un centre, o més d'un, es fa càrrec d'organitzar l'ascensió a cadascun dels cims. Cims a Catalunya: Comabona, Gallina Pelada, Montsec - Tossal de les Torretes, Tossal dels Tres Reis, Matagalls, Montgrí, La Mola, Puigsacalm, Canigó, Sant Jeroni, Roca Corbatera, Pica d’Estats, Mont Caro, Les Agudes, Montsent de Pallars, Carlit, Puigmal i Pedraforca. Cims Agermanats: Brockhen (Alemania), Tombeau du Géant (Bélgica), Salla Fort (Catalunya del Nord), Bola del Mundo (Sierra de Guadarrama - Madrid), Randa i Galatzó (Mallorca), Mont Royal (Quebec), Monte Cinto (Córcega), Arthur Seat (Edimburgo), My. Tamalpais (California - USA).