L'Ajuntament de Roquetes instal·la un rocòdrom-boulder per a practicar l'escalada de roques. El Boulder permetrà practicar i perfeccionar l’escalada en bloc sense haver de sortir de la ciutat.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 12 Desembre 2018

boulder

L'Ajuntament de Roquetes amb el suport de la Diputació de Tarragona, ha construït en un espai situat entre el pavelló poliesportiu i la piscina coberta, un rocòdrom-boulder, una instal·lació esportiva que permet practicar l'escalada de roques.
El boulder és un petit rocòdrom d'uns 5 metres d'alçada que simula artificialment diferents blocs de roques. El bouldering o escalada en bloc, és una forma d'escalada que es practica sense cordes ni aparells d'escalada, només s'utilitzen peus de gat per a assegurar les passes, magnesi per a mantenir les mans seques i matalassos especials per a minimitzar la possibilitat de fer-se mal en cas de caiguda. Fes clic per veure el vídeo i les fotos.

L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha agraït a la Diputació de Tarragona la seva col·laboració per fer possible aquesta instal·lació que ha tingut un cost de 26.000 €, dels quals la Diputació ha assumit el 90%. Gas ha destacat que "aquest boulder permetrà a les persones amants de l’escalada que tenen dificultats per desplaçar-se a la muntanya, poder gaudir i practicar aquest esport sense haver de sortir fora de la ciutat".
Gas ha manifestat que "aquesta instal·lació era un deute que l'Ajuntament tenia amb la gent que practica l'escalada, però a més, també s'adequaran pròximament altres espais per a la pràctica d'esports que a poc a poc s'aniran fent, com per exemple la instal·lació, també al costat del pavelló, d'una pista d'Skate que ja ha començat a construir-se i que aviat es podrà utilitzar".
En la inauguració del boulder, que es va celebrar el passat dissabte 24 de novembre, van participar membres de La Joca Club Alpí, una associació de Roquetes que entre moltes activitats de muntanya també practica l’escalada i alpinisme, per fer una demostració a tots els assistents.
Aquest boulder, segons ha explicat Enric Junyent, membre de La Joca Club Alpí, permetrà realitzar entrenaments per perfeccionar la tècnica i aconseguir una tonificació física que durant l'hivern és més difícil de poder realitzar a la muntanya.
El boulder disposa de preses de diferents colors que marquen el nivell de dificultat per escalar les parets artificials especialment preparades.