Roquetes s'adhereix a la celebració de l'Hora del Planeta 2016 amb fets, 16.000 € d'estalvi energètic en un any.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 23 Març 2016

Roquetes s'adhereix a la celebració de l'Hora del Planeta 2016 amb fets, 16.000 € d'estalvi energètic en un anyRoquetes ha estat una de les poques ciutats de la demarcació de Tarragona que es va sumar, el passat dissabte 19 de març, a la celebració de "l'Hora del Planeta, apaga el llum! Salva el teu planeta".
Es tracta d'una campanya de WWF, una organització internacional de la conservació de la natura, com a gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic i mostrar el compromís per trobar solucions.
De les 20.30 h a les 21.30 h a Roquetes es van apagar els llums de l'Ajuntament i del Centre d'Interpretació Museística (antic ajuntament).
L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, destaca que amb aquesta iniciativa es vol denunciar el malbaratament que es fa de l'energia arreu del món i buscar formules per reduir aquesta despesa.
De fet, com explica Paco Gas, l'ajuntament de Roquetes ja ha portat a terme polítiques d'estalvi energètic, com la realització d'una auditoria energètica que ha suposat un estalvi per a l'any 2015 de 16.000 €. Aquesta auditoria realitzada el 2015, que ha tingut un cost de 12.000 €, ja ha estat amortitzada el primer any i a partir d'aquest 2016, l'estalvi realitzat amb el reajustament de la potència elèctrica de tots els serveis que té contractats l'ajuntament serà net.