L'Ajuntament de Roquetes entrega un xec solidari de 500 € a un socorrista roquetenc que farà tasques de salvament amb 11 socorristes més a l’illa grega de Lesbos.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Divendres, 22 abril 2016

L'alcalde de Roquetes, Paco Gas i la regidora de l'Àrea de Qualitat de Vida, Maribel Belmonte, van fer entregar aquest dimecres 20 d'abril, d'un xec solidari de 500 € al roquetenc Raul Clemente Sosa, un jove socorrista que viatjarà a fer tasques humanitàries a l'illa grega de Lesbos dintre del programa "From Reus to Hellas". Aquest, és un programa de col·laboració de la jove Cambra de Reus amb la jove Cambra de Grècia, en el que un equip de 12 socorristes preparats i equipats, viatjaran durant 15 dies a l'illa grega de Lesbos, per a realitzar tasques humanitàries i de rescat dels refugiats siris que van arribant a les platges i als camps de refugiats, on la feina desborda a les ONG i als serveis d'emergències grecs.

Fes clic per veure el vídeo.

Raul Clemente de Roquetes, conjuntament amb Ferran Gisbert, de Sant Jaume d'Enveja i altres 11 socorristes de la demarcació de Tarragona, sortiran aquest dimarts 26 d'abril cap a l'illa de Lesbos on conviuran amb les autoritats i equips de rescat grecs les 24 hores del dia durant els 15 dies de la seva estada.

Els 12 socorristes a més de realitzar tasques de salvament i humanitàries també donaran formació als equips de salvament grecs.

Durant la seva estada a Lesbos, cada dia explicaran les seves experiències amb correus electrònics i videologs, per a un projecte educatiu adreçat a diferents centres escolars, que es complementarà amb xerrades sobre la seva experiència viscuda durant la seva estada a Lesbos.

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha destacat que Roquetes també ha volgut fer la seva petita aportació en aquesta situació d’emergència humanitària que estan patint els refugiats que fugen dels conflictes bèl·lics.

La regidora de l’Àrea de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Roquetes, Maribel Belmonte, ha manifestat que és un orgull per al municipi poder fer aquesta aportació econòmica per a persones que fan aquest acte voluntari i generós, que representa el 50% de la partida del Fons de Solidaritat del que es disposa aquest any.