"A Micro Obert", Tere Moreso, regidora d'Hisenda de Roquetes, explica el Pressupost General per al 2017.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dijous, 22 Desembre 2016

Tere MoresoAquesta setmana al programa d'Antena Caro "A Micro Obert", entrevistem a Tere Moreso, regidora d'ERC responsable de l'Àrea d'Hisenda de l'Ajuntament de Roquetes, per conèixer en detall el Pressupost General per a l'exercici del 2017, que té un import total de 6.177.583,55 €. Els comptes experimenten un creixement del 2,64% respecte al 2016 i es congelen novament els impostos i taxes municipals. Fes clic per veure el vídeo.

L’Ajuntament de Roquetes ha aprovat per majoria absoluta, un pressupost per al 2017 de 6.177.583,55 euros, amb els vots a favor de l'equip de govern format per ERC i CiU, i també el vot favorable de PxC, els vots d'abstenció del PSC, PP i EiPR i cap vot en contra.

El 2017 tindrà un lleuger repunt en el capítol d'inversions que està dotat en 482.842,46 €, el que representa un 7,82% del total del pressupost, enfront del 4,30% del pressupost anterior. De les inversions que l’equip de govern té previst per a l'any que ve, destaquen:

 

- La provisió de fons per al pagament dels terrenys on s'està construint el CAP
- La senyalització turística cultural i d'espais naturals
- Les obres de remodelació de la plaça de la Raval de Cristo
- La millora de la vigilància en illes de contenidor
- La reforma de la Casa Consistorial i del sistema de climatització
- La reforma del casal de l'Hort de Cruells i
- La construcció d'un rocòdrom en un espai públic que suposarà un nou equipament per a la joventut de Roquetes.

A més també es continuarà la millora de carrers, camins i diferents equipaments municipals, tot i no disposar, tampoc per al 2017, del finançament del Govern de la Generalitat a través del PUOSC.

Pel que respecta als "Impostos directes" que pagaran els ciutadans, està consignada amb un total de 2.958.498,74 € i representa un 47,89% enfront del 45,64% que representava per al pressupost 2016. Aquest increment respon a la bona evolució observada en impostos com els de plusvàlues i de vehicles, així com noves altes de IBI urbana i l'actualització de valors cadastrals.

Els "Impostos Indirectes" que correspon a l'impost de construccions, tenen consignats la quantitat de 85.000 € i té un increment, respecte al pressupost inicial de l'any 2016, del 0,17%, gràcies a una certa millora en l'activitat constructiva al municipi.
Les Taxes i preus públics, s'han tornat a congelar per al 2017. Així el Servei de recollida d'escombraries, la taxa sobre les llicències urbanístiques, la taxa per entrada de vehicles, la taxa pel Servei de clavegueram, o la taxa per expedició de documents administratius entre d'altres, mantindran el mateix preu que el 2016.

La regidora d'ERC responsable de l'Àrea d'Hisenda de l'Ajuntament de Roquetes, Tere Moreso, ha agraït "les aportacions que han fet els diferents grups polítics de l'oposició i que s'han incorporat al pressupost definitiu, fent aflorar així, aquelles polítiques en què es coincideix i que redunden en el benefici de la ciutat". La regidora d'hisenda ha qualificat el pressupost de ''continuista, no per ganes, sinó perquè continuen les polítiques, no compartides, d'austeritat que són imposades pel govern de l'estat a través de l'ARSAL, però amb els ingressos que hi ha, és molt difícil fer un pressupost alternatiu''.

La regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Roquetes, Tere Moreso, ha afirmat que ''els comptes del pressupost per al 2017 són rigorosos, precisos, responsables i realistes, on la principal prioritat és el manteniment de les polítiques socials, donar resposta a les necessitats de la ciutat i continuar amb la filosofia de defensar tot el que s'ha aconseguit durant els darrers anys''. Finalment ha manifestat que ''el que ens cal és canviar el marc polític, prendre el control dels nostres recursos per poder fer les polítiques que la gent, els país i Roquetes necessita''.