seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Inauguració del nou CAP de Roquetes a càrrec del president de la Generalitat Carles Puigdemont

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dilluns, 31 Juliol 2017

Inauguració CAP Roquetes

El divendres 21 de juliol de 2017 el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va inaugurar oficialment el nou CAP, Centre d'Assistència Primària de Roquetes. (Fes clic per veure el vídeo i les fotos d'aquesta inauguració). Imatges del nou CAP.

Entrevistes especial nou CAP Roquetes:

- Paco Gas, Alcalde de Roquetes, ens explica de quina manera s'ha portat a terme l'obra del nou CAP de la ciutat, una infraestructura que ha estat llargament treballada i que és el que suposarà la posada en marxa d'aquest centre de salut per a la ciutadania de Roquetes (fes clic per veure el vídeo). Ismael Piñas, Director dels Serveis Territorials de Salut de les Terres de l'Ebre, ens explica com s'ha treballat durant més d'una legislatura el projecte de construcció del nou centre d'Assistència Primària de Roquetes. Un edifici modern i amb visió de futur que podrà créixer amb nombre de serveis i personal sanitari (fes clic per veure el vídeo). Maria Ferré, Directora del Servei d'Atenció Primària de les Terres de l'Ebre, la responsable de vetllar perquè tots els ciutadans del territori rebin una assistència Primària de qualitat, ens explica quines peculiaritats té el nou Centre d'Atenció Primària de Roquetes i quins són els serveis que es realitzaran al nou CAP de la ciutat (fes clic per veure el vídeo).   

A les 11.30 hores el president Puigdemont va fer una visita institucional a l'Ajuntament on va ser rebut per l'alcalde de Roquetes, Paco Gas acompanyat de tots els regidors del consistori i diversos ciutadans que també van voler ser presents a la sala de plens on Puigdemont va signar al llibre d'Honor de la ciutat. El President va deixar per escrit el seu agraïment "a la immensa feina que es fa des dels ajuntaments per cohesionar la nostra societat, per contribuir en el sosteniment i la defensa dels serveis fonamentals en una societat democràtica i convivencial sempre en una decidida fidelitat al projecte d'una Catalunya culta, més justa, més prospera i més lliure".

Puigdemont també va voler agrair "la implicació dels ciutadans que participen en la vida pública i que conjuntament amb les institucions fan esforços per tenir un país divers però a l'hora cohesionat, i que tot allò que es faci ha de tenir com a principal destinatari els ciutadans i el seu benestar, la seva qualitat de vida, les seves esperances de futur, de tenir una vida prospera allà on decideixen viure, i han de poder viure dignament en decència a qualsevol lloc del nostre país, i no han de patir les conseqüències de no estar vivint al centre de la gran capital, ha de poder haver-hi equilibri territorial en la salut, l'educació, l'economia, el medi ambient, etc.".

L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, va obsequiar al president Puigdemont amb una talla de l'Observatori de l'Ebre en agraïment per la seva visita a la ciutat per a inaugurar el nou CAP.

A continuació el cap del Govern es va desplaçar a peu fins al nou CAP acompanyat pels gegants de la ciutat i la música de la gaita i tabal, tal com antigament es feia amb motiu d'una gran celebració. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va descobrir la placa inaugural, acompanyat de l'alcalde de Roquetes, Paco Gas; del director territorial de Salut, Ismael Piñas, i del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, juntament amb l'equip directiu de la Gerència Territorial de l'ICS a Terres de l'Ebre.

Després de visitar les diferents dependències del nou edifici es van fer els parlaments institucionals a càrrec de l'alcalde de Roquetes; del director territorial de Salut a les Terres de l'Ebre, i del president de la Generalitat.
L'alcalde, Paco Gas, va incidir en els esforços que al llarg d'aquests anys s'han hagut de fer perquè finalment es pogués inaugurar el nou CAP, al que es va col·locar la primera pedra el 28 de març de 2015, i que ara permetrà donar un millor servei en l'atenció sanitària.

El director territorial de Salut, Ismael Piñas, va remarcar que "el nou CAP de Roquetes es podria convertir en referent a les Terres de l'Ebre en la creació de la xarxa de salut comunitària". També va incidir en el compromís de treballar pel progrés de les Terres de l'Ebre i el benestar dels seus ciutadans.

El president Puigdemont va confirmar que "aquest és un gran dia per a Roquetes, llargament esperat, treballat i merescut" i va agrair l'esforç que han hagut de fer els professionals i ciutadans durant el període de crisi econòmica. Va recordar que "el dret a la salut, la prevenció i el seu tractament, són drets bàsics sense exclusions al nostre país i per portar-ho a terme cal que els equipaments, infraestructura i professionals siguin els millors, i aquests tres elements a partir d'ara ja es donen a Roquetes". Per a el cap de l'executiu català "és fonamental que tots els municipis de Catalunya tinguin accés a la millor sanitat, educació, cultura i oportunitats, i per poder aconseguir-ho, el camí a seguir és l'equilibri territorial".
Finalment Puigdemont va afirmar que es podria fer molt més si es disposessin dels recursos que l'esforç de la Generalitat i ciutadans generen cada any i va assenyalar que la prioritat del seu govern, tot i l'escassetat de recursos, és la gent.

El nou edifici del CAP, té una superfície edificada de 1.616 m2 i disposa de 21 consultes, per a medicina general, pediatria, odontologia, educació sanitària, atenció a la salut sexual i reproductiva i una àrea polivalent, a més dels espais de l'àrea d'atenció continuada, dependències del personal sanitari, administració i magatzems.
L'atenció sanitària anirà a càrrec d'un total de quinze professionals: quatre metges de família, una pediatra, sis infermeres, una llevadora i tres administratius.

A l'edifici, organitzat en dos cossos d'edificació paral·lels units per una única recepció general i un únic accés de públic, s'hi ha ubicat també la nova Base Comarcal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i les dependències de l'Equip de Salut Pública al Baix Ebre de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.