seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

XXIV edició del Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre a Roquetes (26 d’agost de 2017).

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dilluns, 07 Agost 2017

Presentació Tradicionàrius 2017

El passat divendres 4 d'agost es va presentar a l'ajuntament de Roquetes el Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre 2017. La presentació va anar a càrrec de Sisco Ollé, regidor de Cultura i Arturo Gaya de Túbal Cultura i Espectacles. (Fes clic per veure el vídeo).
L'Hort de Cruells de Roquetes acollirà un any més el Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre que enguany celebra la seva la XXIV edició i que com sempre, continuarà apostant per la cultura popular i de música tradicional. Ollé destaca que un any més serà una festa apta per a tots els públics amb un cartell de referència i de qualitat i que enguany des del Tradicionàrius, es farà un "sentit record i homenatge al començament de l'edició, igual que s'ha anat fent amb totes les persones que ens han deixat i al seu moment han destacat en aquest certamen" a VicKy Curto que va estar una de les promotores del Tradicionàrius. El disseny del cartell ha estat de nou de la mà de Neus Llatge. Ollé, recordava que se seguirà donant continuïtat a la trobada de puntaires i a la fireta d'artesans.

La programació en general, s'adapta als canvis d'hàbits de la gent com va explicar Arturo Gaya. Es començarà més aviat, a les 21.00 h amb el primer concert i la sessió de ball serà més curta, d'acord amb això en la programació d'enguany (i com sempre) tindrem la rebuda de la mà dels Grallers de Roquetes i Joseret amb la seva rondalla. El grup Solk, obrirà la nit amb la primera actuació musical i presentaran un disc i un llibre. El segon concert de la nit serà a càrrec de la cantautora Mallorquina, Maria del Mar Bonet que hi serà per primer cop al Tradicionàrius de les Terres de l'Ebre per celebrar 50 anys a l'escenari amb música d'autor i també d'arrel, "els Quicos" ens oferiran a continuació un concert de fusió amb una rondalla i una xaranga, la Suc d'Anguila (amb els que porten uns mesos treballant i han estat uns dels convidats en el seu darrer àlbum "no tinc Diners") i Guardet lo cantador. Finalment, hi haurà una sessió de ball amb la Viu viu, un grup de ball liderat per Eduard Casals i Cati Plana.
Satisfacció pel gran cartell que es presenta en aquesta edició, que servirà també per celebrar els 24 anys de Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre i retre homenatge als 30 anys de Tradicionàrius dels països catalans.