Nova edició dels ajuts per als autònoms

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses Publicat el Divendres, 29 Gener 2021

El Govern activarà una nova edició de l’ajut dels mesos de novembre i desembre per a persones treballadores autònomes afectades econòmicament per la covid-19. L’ajut serà novament de 2.000 euros per treballador autònom i el rebran tots aquelles persones que el sol·licitin i compleixin els requisits. L’estimació que fa el Govern és d’un pressupost de 280 milions d’euros, de manera que es beneficiarien uns 140.000 treballadors autònoms.

L’ajut està dirigit a persones treballadores autònomes individuals o amb fins a 5 treballadors contractats, amb una base imposable de l’IRPF l’any 2019 igual o inferior a 35.000 euros/any, i amb un rendiment net l’any 2020 igual o inferior a 17.500 euros. Són els mateixos requisits que a les dues convocatòries anteriors i hi podran accedir aquelles persones que ja el van rebre i aquelles que potser llavors no complien amb els requisits però ara sí.

El procediment per sol·licitar l’ajut serà el mateix que al desembre: a partir del registre a una nova base de dades de treballadors autònoms. Només serà necessari complir amb els requisits per poder registrar-se a la base de dades i s’accedirà a l’ajut directament.

 

Més info: http://ccam.gencat.cat/ca/actualitat/noticies/artesania/detalls/noticia/20210128_ajuts_autonoms