seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

L'Observatori de l'Ebre, conjuntament amb l'Ajuntament de Roquetes, va dur a terme un acte de reconeixement i d'acomiadament al pares L. F. Alberca, E. Sanclement i al germà I. Moncal, en agraïment per la seva tasca i dedicació durant tants d'anys

Categoria principal o arrel: Altres Notícies Àrees Categoria: Notícies generals Publicat el Dimecres, 28 Desembre 2011

Acte reconeixement

L'Observatori de l'Ebre, conjuntament amb l'Ajuntament de Roquetes, va dur a terme un acte de reconeixement i d'acomiadament al pares Luis Felipe Alberca, Ernest Sanclement i al germà Isidre Moncal, en agraïment per la seva tasca i dedicació durant tants d'anys. Després de més de Cent anys de presencia activa, la Companyia de Jesús deixa de mantenir personal a l'Observatori de l'Ebre i els darrers jesuïtes que han estat treballant a l'Observatori s'han traslladat a Barcelona.
L'acte es va celebrar el passat 14 de desembre a l'edifici Landerer de l'Observatori i va constar d'una introducció a càrrec de la Rectora Magnífica de la Universitat Ramón Llull i Presidenta del Patronat Observatori de l'Ebre, la Dra. Esther Giménez?Salinas, seguit de la conferencia "Els Jesuïtes a les Terres de l'Ebre: Un segle fent ciència", a càrrec del Dr. Antoni Roca?Rosell, catedràtic d'Història de la Ciència i de la Tècnica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Finalitzant amb un torn d'agraïments i l'entrega de plaques honorífiques de la ciutat de Roquetes a càrrec del Sr. Francesc Gas Ferré, Il·lustríssim Alcalde de Roquetes. Tot seguit, es va visitar la biblioteca de l'Observatori de l'Ebre que alberga l'exposició "Els Jesuïtes a les Terres de l'Ebre: Servei i Ciència", on també es va fer entrega d'una placa commemorativa a càrrec del Sr Ferran Bel Accensi, Il·lustríssim Alcalde de Tortosa.
En aquesta exposició, es presenten diferents passatges de la historia de la Companyia de Jesús a les Terres de l'Ebre i les efemèrides més significatives d'ençà la segona meitat del segle XIX fins principis del segle XXI, destacant la voluntat de servei de la Companyia en les vessants Religiosa, Social i Científica.

Font: Observatori de l'Ebre
http://www.obsebre.es

Fes un click per veure el vídeo