Roquetes organitza multitud d’actes a la Festa del 14 d’abril per celebrar 168 anys com a municipi independent.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 11 abril 2018

Sisco O 14abril18

La Festa del 14 d'abril, commemora la data del 14 d'abril de l'any 1850, quan es constituïa el primer ajuntament de Roquetes després de segregar-se de Tortosa per un Reial decret d'Isabel II. Feu clic per consultar el programa complet d'activitats per celebrar la Festa del 14 d'abril i per veure el vídeo.

Durant aquest mes i fins al 9 de maig Roquetes celebra la seva Festa del 14 d'abril, que commemora la data del 14 d'abril de l'any 1850, quan es constituïa el primer ajuntament de Roquetes després de segregar-se de Tortosa per un Reial decret d'Isabel II. Diferents entitats de la població han organitzat tot un seguit d'actes per tal de celebrar aquesta efemèride.
Els actes oficials es faran el mateix dissabte 14 d'abril, a les 12 h la inauguració de les noves dependències del Centre d'Atenció Social de l'Ajuntament de Roquetes i Jutjat de Pau, situades a l'antic ajuntament. A les 20 h a la sala de plens de l'Ajuntament, es farà l'acte de reconeixement institucional del 14 d’abril que aquest any, com explica el regidor de Cultura, Sisco Ollé, serà al Poble de Roquetes pels fets ocorreguts durant la jornada del Referèndum de l’1 d’octubre quan una multitud de persones van defensar pacíficament el col·legi electoral situat al pavelló de la ciutat, davant de l’actuació violenta per part de desenes d'agents antiavalots de la Guàrdia Civil. Ja a la nit, al pavelló poliesportiu, es farà el Concert Jove amb l’actuació del grup PortoBello, millor artista revelació de l’any als Premis Enderrock i després continuarà la festa amb el Dj. Toni Rico.
També dintre dels actes programats per al 14 d'abril cal destacar que el divendres 27 d'abril, la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà celebra el seu 11è Aniversari, i ho fa amb una jornada festiva amb activitats per a tots els públics. A la tarda hi haurà l'actuació del Mag Ignasi, xocolatada popular i la tradicional soltada de globus, i a les 20 h es realitzarà la segona edició del Barra Llibre: 'Mercè Lleixà: Inèdit'. Un homenatge a l'actriu roquetera i al seu llegat cinematogràfic i teatral, des de la visió dels il·lustradors Núria Àrias, Ignasi Blanch, Cinta Ramos, Mentxu Pérez i Neus Llatje. L'acte inclourà el passi d'una entrevista i d'un curtmetratge inèdits, protagonitzats per l'actriu Mercè Lleixà, Mingo Ràfols i Blanca Pàmpols i dirigits per la Núria Àrias. L'acte anirà acompanyat de la música del cantautor Jesús Fusté amb el seu espectacle 'La matriu del vers: un alfabet en femení'.