Declaració de l'alcalde de Roquetes Paco Gas al Jutjat d'Instrucció número 1 de Tortosa per l'aparició de llaços grocs a la ciutat durant la campanya de les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Divendres, 21 Setembre 2018

Alcalde declara

Aquest passat dijous 20 de setembre de 2018 , l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, s'ha personat als Jutjats de Tortosa on estava citat, a les 9.30 h, per declarar davant del Jutjat d'Instrucció número 1, acusat de delicte electoral per l'aparició de llaços grocs a la ciutat durant la campanya de les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017. Fes clic per veure el vídeo i les fotos.

A les 9 del matí nombroses persones, militants, simpatitzants i representants institucionals d'Esquerra Republicana de Catalunya i també diversos regidors, regidores i personal de l'Ajuntament de Roquetes, s'han concentrat a la plaça del davant de la biblioteca de Tortosa per rebre a Paco Gas i alhora mostrar-li el seu suport. També han fet acte de presència diferents alcaldes i regidors de poblacions veïnes, així com el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, entre altres autoritats.
Paco Gas ha estat acompanyat en tot moment durant el recorregut que l'ha portat fins a la porta dels jutjats on més de dues-centes persones s'han aplegat per expressar-li el seu suport i solidaritat.
A l'espera d'entrar al jutjat a declarar, Paco Gas ha continuat rebent més mostres de suport, com el de l'alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé i diferents regidors que també han volgut estar presents per mostrar-li la seva solidaritat a l'igual que tota la gent que no parava d'anar-se afegint a la concentració.
A les 9.30 h Paco Gas acompanyat pel seu advocat, Xavier Faura, entraven als jutjats encoratjats per una forta ovació i crits de llibertat de tota la gent assistent.
Gas en sortir del Jutjat ha afirmat: “seguim reivindicant la llibertat dels presos i les preses polítiques, i defensant que la llibertat d’expressió no l’ha de poder coartar cap jutjat’. Tot seguit ha destacat que ‘la connotació política dels fets és el que fa que haguem de passar pels jutjats nou mesos després d’haver-se produït”.
L’alcalde li ha dit al jutge “que no hi havia cap motiu de delicte i que el poble té tot el dret a expressar els seus sentiments i la seva ideologia. I en aquest cas ho va fer amb llaços grocs per reivindicar l’alliberament dels presos i les preses polítiques, i el retorn dels exiliats”. Gas també li ha manifestat que “ens sembla absurd que se’ns torni a fer una citació judicial després d’haver demostrat que havíem complert amb tots els requeriments de la Junta Electoral”. Davant la pregunta del jutge de com és que havien tornat a aparèixer pel poble llaços grocs i cartells exigint la llibertat dels presos polítics entre els diferents requeriments que se li van enviar; Gas li ha contestat que “la gent del poble que reivindica la llibertat dels presos polítics és lliure de penjar o col·locar els llaços o cartells que cregui convenient”.
Xavier Faura, advocat de Gas i de la secretària de l’Ajuntament, ha informat que va ser la Junta Electoral de Zona qui va obrir d’ofici la investigació a partir de tres informes fotogràfics dels Mossos d’Esquadra davant la presència de llaços grocs en edificis i mobiliari públic, i d’una estelada a l’Ajuntament de Roquetes. Faura s’ha mostrat convençut de poder aconseguir el sobreseïment de les acusacions. “De cap manera pot prosperar el delicte del què són objecte d’investigació perquè tal com han explicat l’alcalde i la secretària, els fets deriven d’un moviment espontani del poble, fet al marge de la seva intervenció com autoritats municipals”.