“Cims per la Llibertat” al Port de Caro per la Carme Forcadell.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 17 Octubre 2018

Cims x llibertat

Prop d'un miler de persones van pujar al cim de Caro, el dissabte 13 d'octubre al matí, per reclamar la llibertat de l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i de la resta de presos polítics. Els participants van tenyir de groc i d'estelades el cim escollit per Forcadell i molts d'ells van culminar l'ascensió amb crits de "llibertat presos polítics". Fes clic per veure el vídeo i les fotos.

Des de les deu del matí, els participants de totes les edats, van recórrer els vuit quilòmetres de la travessia, des de la plaça de l'Esquirol, passant pel Coll de Pallers i del Vicari fins al cim. Una ruta amb un desnivell de 400 metres. La climatologia els va acompanyar a primera hora del matí amb un sol radiant, tot i que a mesura que avançava el matí la boira i el vent van començar ha fer acte de presència. Així i tot els excursionistes van finalitzar tot el recorregut sense cap incidència remarcable. Al voltant de les 12 del migdia els primers participants començaven a arribar al cim de Caro on van poder recuperar forces al punt d'avituallament preparat pel Trail Roquetes. La llarga ascensió, la climatologia, la dificultat en alguns trams del recorregut i la participació de gent de totes les edats, va fer que fins i tot un cop acabat l'acte dels parlaments, encara estiguessin fent el recorregut prop d'un centenar de persones que finalment també van arribar fins al cim de Caro. Tots els inscrits van pagar 10 euros per participar, una recaptació destinada a l'Associació Catalana pels Drets Civils.

La família de l'expresidenta, encapçalada per la seva parella, va rebre l'escalf dels assistents, els quals van dedicar un minut de silenci a Forcadell. El seu marit, Bernat Pegueroles, va llegir emocionat una carta de l'expresidenta del Parlament en la qual feia referència al Port de Caro, on ella anava durant la seva adolescència. També va ser l'encarregat de descobrir una placa commemorativa de la jornada amb la inscripció "Cims per la Llibertat, Octubre 2018" juntament amb el símbol d'un llaç.
L'acte va culminar amb el Cant dels Segadors acompanyat per la música de dos joves dolçainers.

En total 17.850 persones van participar en la campanya 'Cims per la Llibertat', una ascensió simultània a 18 cims de Catalunya per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.