Homenatge a Ramira Querol Garcés, àvia centenària de Roquetes.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimarts, 10 Mai 2016

Homenatge a Ramira Querol Garcés, àvia centenària de Roquetes.

L'Ajuntament de Roquetes, de mans de l'alcalde de la ciutat, Paco Gas i acompanyat de l'assistenta social de l'Ajuntament, Montse Grau, van obsequiar amb una placa commemorativa a la roquetera Ramira Querol Garcés, amb motiu del seu centenari. Fes clic per veure el vídeo.

Durant l'acte, celebrat al seu domicili el dimarts 12 d'abril, l'àvia va agrair el fet d'haver rebut aquesta placa i també un ram de flors tot conversant una estona amb els presents a l'acte.

Ramira va nàixer el 8/02/1916, és viuda de Manel Antolí Caballé des de fa 40 anys aproximadament. Del seu matrimoni va néixer la seva única filla Ramira Antolí Querol, casada i que treballa com a cuidadora. Ramira viu amb la seva filla i gendre des que va quedar vídua. Sempre havien residit al carrer Villoria 3, però fa uns 8 anys es van traslladar al xalet de Jesús per evitar barreres arquitectòniques.

Ramira té un nét, Primitivo i dos besnéts, Ruben i Paula.
Les quatre generacions viuen tots junts, a la mateixa finca però en dues cases separades. La relació és molt bona i el tracte diari.

Ramira gaudeix d'un excel·lent estat de salut en relació amb la seva edat. De jove va treballar 16 anys de subalterna a les escoles de Roquetes i compaginava aquesta tasca amb les feines agrícoles. La seva afició era fer ganxet.

Amb la conversa que vàrem mantenir amb ella ens va dir que per arribar a viure 100 anys i en bon estat de salut, el secret és treballar molt i no aturar-se mai.

Foto:
D’esquerra a dreta: Ramira Antolí Querol, filla de l’àvia amb el seu home, la centenària Ramira Querol Garcés, l’alcalde de Roquetes Paco Gas i el nét de l’àvia, Primitivo amb la seva dona.