seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Biografia

Categoria principal o arrel: Organització Municipal Categoria: L'Alcalde Publicat el Divendres, 10 Octubre 2014

Biografia de l’alcalde de Roquetes, Francesc Artur Gas i Ferré


alcaldeVa néixer el 20 de novembre de 1953 i Roquetes ha estat sempre la seva ciutat. De molt jove ja va participar en moltes de les activitats col·lectives que es duien a terme a Roquetes.

El 1973 començà a vincular-se a l’activisme antifranquista. El 1976 s’integrà al PSAN i emprengué la militància política. Una extensa activitat el portà, l’any 1991, a ser elegit regidor de l’ajuntament de Roquetes, primer encapçalant les llistes de Catalunya Lliure i després (1999) les d’Esquerra Republicana.

Però no només la militància política ha marcat les seves activitats. També la lluita sindical (CCOO, SOC) i en defensa de la terra ha fet que formés part o participés en la fundació d’organitzacions d’àmbit cultural (ARJUB), esportiu (La Joca Club Alpí), de conservació de la natura (ACTE, GEPEC), o en defensa del territori (Plataforma en Defensa de l’Ebre), que avui són un referent no solament a Roquetes, sinó també a les Terres de l’Ebre.

Des de l'any 2003 forma part del Consell Comarcal del Baix Ebre com a conseller, ocupant diferents responsabilitats. Actualment, és membre de l'equip de Govern i President del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE).

L’any 2007, com a cap de llista de la candidatura d’ERC, va ser elegit alcalde de Roquetes.  Alcaldia que va consolidar, tant a les eleccions de l’any 2011 com al 2015 en ser ERC la candidatura més votada.

Des del dia 3 de juny de 2016 ha assumit la presidència de la Fundació Observatori de l'Ebre.

 

Declaració d'activitats i béns.