Acaba el Dejuni de les TE i es recorda que Sànchez i Cuixart porten 5 mesos a la presó. 16-03-18

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimarts, 20 Març 2018

Final dejuni

A les 20 h d'aquest divendres 16 de març de 2018 s'ha celebrat al Pavelló de Roquetes l'acte d'acabament del Dejuni públic i col·lectiu amb el lema "Prou ostatges! Dejuni contra la repressió, per la llibertat" impulsat per l'ANC i d'altres entitats populars i de drets humans, per denunciar, tal com explica en un comunicat l'entitat sobiranista, la "repressió política de l'estat espanyol contra el poble català" i per solidaritzar-se amb els presos polítics i els exiliats (fes clic per veure el vídeo i les fotos).

 

Amb el brindis amb aigua de les dues darreres voluntàries s'ha donat per acabat el dejuni de les Terres de l'Ebre que des del passat 9 de març s'ha fet en una de les estances del pavelló de Roquetes. Cadascun dels voluntaris i l'equip sanitari que ha estat pendent d'ells ha rebut de l'ANC, com a obsequi per la seva participació en el dejuni, un quadre pintat per l'artista roquetenc, Ignasi Blanch, titulat "Ni un pas enrere". L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha rebut dues il·lustracions d'Ignasi Blanch, una per ser voluntari al dejuni i l'altra com alcalde de la ciutat que ha acollit el dejuni de les Terres de l'Ebre. També per part del CDR de Tortosa se'ls ha obsequiat amb un punt de llibre fet de ganxet de manera artesanal. A continuació tots els voluntaris amb fet un brindis simbòlic amb aigua.
Tot seguit s'ha fet la lectura del manifest d'Òmnium per recordar que aquest mateix divendres es compleixen 5 mesos que l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, són a la presó i que el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el conseller d'Interior destituït Joaquim Forn, fa més de 4 mesos que també estan empresonats.
Com ha estat habitual en les darreres concentracions al pavelló de Roquetes, el músic Joaquim Vilagrasa ha tocat amb el seu saxo el cant dels ocells i finalment els assistents han cantat l'himne dels segadors acabant amb aplaudiments i crits de "Som República".